"10 trets", la millor pel·lícula mai estrenada del cinema català

Autor: FilminCAT

Podríem estar parlant d'un dels grans fenomens de la temporada del cinema català i espanyol. Podríem estar-la col·locant a les travesses d'alguns dels premis més representatius d'aquest 2017 que ja acaba. Però la veritat és que molt poca gent ha sentit a parlar de "10 trets", la pel·lícula nacional maleïda d'enguany. Un thriller devastador sobre la família i l'asfixiant pes dels secrets del passat que compta amb alguns dels actors més rellevants del nostre star system i el savoir faire d'un director novell que filma com el més experimentat dels veterans.  Una pel·lícula realment potent que ens podria recordar a èxits televisius com "Sé quién eres" o la segona temporada de "Nit i dia", o a pel·lícules com "Magical Girl", però que a dia d'avui, i malgrat portar temps cercant distribució, encara no ha estat estrenada en cinemes. És per aquest motiu que no veurem "10 trets" ni als Gaudí ni als Goya, tot i que podríem estar parlant d'un dels films catalans més importants de l'any.

El film narra la història d'en Pep Segarra, detectiu d'homicidis que ha d'investigar l'assassinat de la seva familia, i que progressivament anirà redescobrint un obscur passat del que va fugir molts anys abans. Miki Esparbé interpreta al protagonista i encapçala un repartiment en el que hi trobem a Nausicaa Bonnín, Francesc Orella, Lluís Marco, Santi Millán, Javier Beltrán o Cristina Brondo, entre molts altres. Destaca el retrobament, 7 anys després, de Francesc Colomer i Marina Comas, els nens protagonistes de "Pa Negre".

"10 trets" és el primer llargmetratge de Daniel Torres, nominat el 2009 al Gaudí al Millor Curtmetratge per "El paso", on ja va treballar amb Javier Beltrán. Abans de donar el salt al llargmetratge havia dirigit dos curts més: "Contra el cristal" (2012) i "Hasta mañana" (2017). 

El boca-orella sembla ser ara la millor basa de la pel·lícula per trobar, finalment, el suport d'alguna distribuïdora per estrenar-la en sales. I és que els pocs privilegiats que han pogut veure el muntatge definitiu parlen fascinats de l'impecable factura, el sublim guió i les excel·lents interpretacions d'un film que mereix arribar al nombre més gran d'espectadors possible.

Més informació a la pàgina web de la pel·lícula.


Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris