17 de novembre: estrenes catalanes als cinemes

Autor: Filmin

17 de novembre: estrenes catalanes als cinemes

Avui divendres 17 de novembre arriben a les sales “La imatge permanent”, primer llargmetratge de Laura Ferrés i guanyadora de l’Espiga d’Or a la Seminci, “Ruta salvatge”, candidata al guardó a la Millor Pel·lícula als Gaudí, i “L’ermita”, segon llargmetratge de Carlota Pereda.

“La imatge permanent” arriba amb embranzida als cinemes des del Festival de Valladolid. Guardonada amb l’Espiga d’Or a la Millor Pel·lícula, Laura Ferrés es va convertir en la primera directora espanyola consagrada amb el màxim guardó del festival. A cavall entre el documental i la ficció, la pel·lícula ens narra la història de la desaparició d'una mare adolescent en un poble del sud d’Espanya. Cinquanta anys després, en una ciutat al nord de la península, una directora de càsting comença a indagar en els seus records. El destí de totes dues dones es creua en una interessant reflexió sobre la solitud, les ferides provocades pel pas del temps, i el context social, sempre violent amb les dones.

També podeu recuperar a FilminCAT el seu curtmetratge “Los desheredados”, guanyador del premi al Millor Curtmetratge a la Semaine de la Critique de Cannes 2017, i guanyador dels Gaudí i Goya al Millor Curtmetratge.

També arriba a les sales “Ruta salvatge”, el desè llargmetratge de Marc Recha. Un thriller amb tocs de western contemporani que ens explica la història de l’Ona (Montse Germán), qui viu tranquil·lament amb el seu fill a la Cerdanya, fins que un dia l’arribada d’uns estranys a un xalet de la urbanització canvia la vida de l’Ona i les persones que més estima, i farà emergir el passat més terrible.

Podeu fer un tast de la filmografia de Recha a FilminCAT, amb pel·lícules com “Pau i el seu germà”, la qual va participar a la Secció Oficial del Festival de Cannes, “Un dia perfecte per volar”, “Les mans buides” o “La vida lliure”.

Finalment, el segon llargmetratge de Carlota Pereda (Cerdita, 2022) arriba avui als cinemes de la mà de Filmax. A “L’ermita”, Emma (Maia Zaitegi) vol aprendre a comunicar-se amb l'esperit d'una nena que porta segles atrapada en l'ermita del seu poble. Intenta convèncer a Carol (Belén Rueda), una incrèdula i falsa mèdium, perquè li ensenyi a parlar amb fantasmes. La seva ajuda serà l'únic camí per a seguir unida a la seva mare malalta quan ella mori. Si Carol no la protegeix, la vida d'Emma correrà perill.

A FilminCAT trobareu Cerdita (2018), curt amb el qual la directora Carlota Pereda va guanyar el Goya al Millor Curtmetratge de Ficció.Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris