Així va ser l'homenatge a Terenci Moix a la seva plaça de Barcelona, que ja exhibeix la placa commemorativa

Autor: Filmin Font: Filmin

Així va ser l'homenatge a Terenci Moix a la seva plaça de Barcelona, que ja exhibeix la placa commemorativa

Amb motiu del 20è aniversari de la mort de Terenci Moix, ahir dimecres 29 de novembre va tenir lloc la restauració de la placa de la Plaça Terenci Moix, situada al districte de Ciutat Vella de Barcelona, entre el carrer de Valldonzella i Torres i Amat. La nova insígnia va substituir a l'anterior, que estava completament coberta per un grafiti vandàlic des de feia temps. Filmin, l'última producció original del qual ha estat el documental "Terenci: La fabulació infinita", ha promogut aquest acte amb el suport del Districte de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona.
A l'acte van acudir el Regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, acompanyat d'altres representants de les institucions culturals i polítiques de la ciutat, així com els familiars i amics més propers del propi Terenci, els qui van manifestar el seu agraïment per l'homenatge i fins i tot van guardar material promocional de l'acte per a exhibir-lo a la casa-museu de Terenci.
Álvaro Augusto, creador i guionista de "Terenci: La fabulació infinita", va obrir la cerimònia amb la lectura d'alguns fragments de les memòries de Moix, "El Pes de la Palla". El Regidor li va continuar agraint l'elecció d'aquests fragments, ja que aquests feien referència als carrers del Raval que recorria Terenci en la seva infància. Així mateix, Batlle va reconèixer la gran feina de Filmin per dur a terme aquest homenatge a l'escriptor. Per part seva, Juan Carlos Tous, CEO de Filmin, va donar gràcies als assistents i als creadors del documental per tornar a posar en valor la figura de Terenci Moix.

Sobre "Terenci: La fabulació infinita"
Es tracta del documental original de Filmin que aprofundeix en les llums i les ombres del mític escriptor Terenci Moix (1942-2003) mitjançant anècdotes i entrevistes als seus amics i familiars més pròxims. Entre ells trobem a Boris Izaguirre, Colita, Núria Espert, Luis Antoni de Villena, Anaïs Schaaff (fillola de Moix) i algunes de les seves exparelles, inclòs l'actor i gran amor de Terenci, Enric Majó, el testimoniatge del qual veu la llum després de 40 anys de silenci. Aquesta producció també revela, de manera inèdita, material de l'arxiu domèstic de l'escriptor. El format sèrie del documental es va estrenar a Filmin el passat 22 de setembre amb gran repercussió, aconseguint que la figura de l'escriptor català tornés a estar en el focus mediàtic l'any del 20è aniversari de la seva mort.

Filmin també va estrenar en cinemes el format llargmetratge de "Terenci: La fabulació infinita" el mes de setembre passat i ha arribat a la plataforma el 29 de novembre, el mateix dia de la restitució de la placa. Aquest documental és candidat als Premis Gaudí al Millor Documental, Millor Guió Original i Millor Direcció; així com als Premis Goya per les mateixes categories. "Terenci: La fabulació infinita", dirigit per Marta Lallana ("Muyeres)", qui també coguioniza al costat d'Álvaro Augusto, és la cinquena sèrie original de Filmin després de "Doctor Portuondo", "Oswald: El falsificador", "Autodefensa" i "selftape" i, en aquesta ocasió, es tracta d'una producció al costat de Mañana i RTVE Catalunya.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris