El cinema català, convidat d'honor al mexicà Festival de Guadalajara

Autor: FilminCAT

La 33a edició d'un dels festivals de cinema més importants de Mèxic, el de Guadalajara, ha reservat un espai privilegiat per a la visibilitat del cinema fet a casa nostra. Catalunya és el país convidat a un certamen que s'inaugurarà amb "Terra ferma", el darrer film de Carles Marqués-Marcet, guanyador del Gaudí a la Millor Pel·lícula de Parla no Catalana.

El film competirà pel premi Maguey juntament amb "Vivir y otras ficciones", de Jo Sol (que es pot veure a Filmin). En la secció documental participaran "Casa de nadie", d'Ingrid Guardiola, i‘ Desde que bailas’, de Beatriz Osorno y Álvaro Torrelli; i en la categoria de curtmetratges: ‘Les bones nenes’, de Clara Roquet; ‘Caronte’, de Luis Tinoco i ‘El escarabajo al final de la calle’, de Joan Vives.

Cinc pel·lícules més de producció íntegrament catalana, i una treintena de títols amb participació catalana, es repartiran per la resta de seccions no competitivas d'un festival que comptarà amb la presència de Carla Simón o Ventura Durall en els diferents jurats, i amb la visita de destacats membres de la industria com Jaume Balagueró, Elena Martín o Ventura Pons, a qui se li rendirà homenatge amb la concessió del Premi Mayahuel. Paral·lelament al festival, s'organitzaran exposicions i cicles al voltant del cinema català, com el programa de la Filmoteca de Catalunya "Els bàsics del cinema català" o l'exposició "El cinema és fantàstic!", al voltant del 50è aniversari del Festival de Sitges.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris