El curtmetratge català "Suc de síndria" competirà al Festival de Berlín

Autor: FilminCAT

El Festival de Berlín és la primera gran cita cinèfila de l'any, i en la propera edició, que se celebrarà del 7 al 17 de febrer, el cinema català tindrà una important representació. Ja es coneixia que "Elisa y Marcela", la tretzena pel·lícula de ficció d'Isabel Coixet, competirà per l'Ós d'Or en la Secció Oficial del festival, i avui hem sabut que una altra cinta d'una directora catalana, "Suc de síndria", serà present a Berlinale Shorts, la secció dedicada als curtmetratges.

"Suc de síndria" és el segon treball de la directora barcelonina Irene Moray després de "Bad Lesbian", un film que ella mateixa protagonitzava i que va rodar a Berlín, on fins fa poc vivia. No és d'estranyar, tenint present aquesta dada, que la protagonista del seu nou curt sigui l'actriu i directora Elena Martín, nominada al Gaudí a la Millor Pel·lícula l'any passat amb "Júlia Ist", una altra cinta que transcorria a la capital alemanya i on, de fet, Moray apareix acreditada com a foto fixa. En aquesta ocasió, Martin interpreta la Bàrbara, una jove que passa uns dies de vacances amb el seu xicot, Pol, i uns amics envoltats de pau i naturalesa. La protagonista ho aprofitarà per curar velles ferides i redescobrir la seva sexualitat. Max Grosse, que també apareixia a "Júlia Ist", interpreta el paper del Pol.

"Suc de síndria" integra, juntament amb "Leyenda dorada", de Chema García Ibarra i Ion de Sosa, la representació espanyola d'aquest any a Berlinale Shorts.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris