ELS 15 TÍTOLS IMPRESCINDIBLES D’ATLÀNTIDA QUE NOMÉS PODRÀS VEURE A FILMIN

Autor: FilminCAT

ELS 15 TÍTOLS IMPRESCINDIBLES D’ATLÀNTIDA QUE NOMÉS PODRÀS VEURE A FILMIN

Mallorca, 9 de juliol de 2021.- L’Atlàntida Mallorca Film Festival es complau a anunciar la programació de la seva edició online que tindrà lloc del 26 de juliol al 26 d’agost a Filmin. Els subscriptors de la plataforma podran gaudir sense cost addicional de més de 100 títols en el marc del festival, 56 d’ells d’estrena exclusiva, inclosa la programació de l’edició presencial a Palma de l’Atlàntida Mallorca Film Fest (a excepció de 6 títols exclusius del festival presencial: El Ventre del Mar, El Jefe Político, Annette, Doctor Portuondo, Laurent Garnier: Off the record i Death of a Ladies’ Man).

A continuació repassem els 15 títols imprescindibles del festival que només es podran veure a la seva edició online.

- Bajo los cielos del Líbano, de Chloé Mazlo. La directora franco-libanesa, especialitzada en animació, ens presenta una òpera prima que recorda a Wes Anderson i Marjane Satrapi amb decorats artesanals i rodada amb Súper-8 per la directora de fotografia Hélène Louvart (“Lazzaro Feliz”). Alba Rohrwacher i Wajdi Mouawad protagonitzen aquest drama d’època ambientat en la primera guerra del Líban.

- Louloute, de Hubert Viel. Laure Calamy, l’última guanyadora del Premi Cèsar a Millor Actriu, protagonitza aquesta preciosa història familiar que ens trasllada a la Normandia ramadera dels anys 80, quan els animals encara no eren indústria.

- Confía en mí, d’Emil Trier. Aquest thriller documental descobreix la increïble història de Waleed Ahmed, “el Mark Zuckerberg de Noruega”, qui afirma haver inventat el carregador solar i tenir els drets dels concerts de Justin Bieber a Escandinàvia. Va acabar sent arrestat per l’FBI i sentenciat a 11 anys de presó.

- Temporada de caza, de Sabine Boss. Des de Suïssa ens arriba aquest meticulós i sofisticat thriller que es basa en l’escàndol d’emissions contaminants de Volkswagen, conegut com a “dieselgate”, de 2015.

- Max Richter’s Sleep, de Natalie Johns. Un documental sel·leccionat a Sundance que ens submergeix en la realització de Sleep, un experiment musical de 8 hores compost pel músic Max Richter, que explora l’espai entre la vigília i el son, entre la consciència i el subconscient.

- Havel, de Slávek Horák. Biopic que se centra en els anys de joventut i en la transformació del dramaturg Václav Havel, figura clau en la caiguda del règim txecoslovac a finals de la dècada dels anys 80 i que posteriorment va acabar arribant a la presidència de la República Txeca quan aquesta va ser establerta l’any 1993.

- An Impossible Project, de Jens Meurer. Fascinant i inspirador documental sobre la venjança de l’analògic en mans d’un excèntric científic austríac, qui va salvar l’última fàbrica Polaroid del món.

- Loca por la vida, de Ann Sirot y Raphaël Balboni. Aquest personal i singular debut tracta de comprendre l'estrany món on vivim i reflecteix les dificultats de la convivència familiar quan un dels membres és diagnosticat amb demència senil. Per dramàtic que sembli, els realitzadors belgues aconsegueixen aproximar-se a aquest cru terreny des del registre de la comèdia i fins i tot al musical, aconseguint un feel good d'allò més agradable i sorprenent.

- El hijo del tendero, el alcalde, el pueblo y el resto del mundo, de Claire Simon. Una de les documentalistes europees més rellevants signa aquest commovedor documental sobre l'aventura de crear una plataforma VOD a Lussas, un apartat poble de l'interior de França, i les reflexions que suscita al voltant del setè art entre vinyes i cirerers.

- The Village Detective: A Song Cycle, de Bill Morrison. El responsable de l'aclamada "Dawson City: Frozen Time" (2015) torna amb aquest apassionant documental que desentranya des de les profunditats de l'Atlàntic una pel·lícula que es creia perduda però que va aparèixer a la xarxa d'un pescador islandès: "The Village Detective", dirigida al 1969 per Ivan Lukinskij. Aquest film segueix la figura de l'actor rus Mikhaïl Zharov.

- In the mirror, de Laila Pakalnina. Rodada completament en format selfie i en blanc i negre, la directora letona Laila Pakalniņa reinterpreta la faula de la Blancaneus i els set nans en un univers obsessionat amb el CrossFit. - The year before the war, de Davis Simanis Jr.. Una tragicomèdia extravagant i bizarra ambientada a l'Europa de 1913, recreant els dies previs a la Primera Guerra Mundial, rica en sorpreses i lliurement inspirada en el primer cinema mut. Amb una marcada estètica expressionista, el públic podrà triar veure-la en el seu original blanc i negre o en color.

- Reindeerspotting, de Joonas Neuvonen. Primera part de "Lost Boys", també emmarcada en el Atlàntida Mallorca Film Fest 2021. Titulada en referència a la inoblidable pel·lícula de Danny Boyle. És un documental atrevit i irreverent sobre un grup de junkies, filmat per un d'ells, i la seva sortida a Finlàndia que va donar lloc a una polèmica sense precedents que va acabar sent projectada al MOMA de Nova York.

- La Treintena, de Mireia Noguera i Marta Vives. Una sèrie escrita, produïda i executada en ple confinament sobre quatre amigues que s'enfronten a l'abisme de la vida adulta. Compta amb els rostres de Silvia Abril, David Solans, Samanta Vilar i La Terremoto de Alcorcón, entre d'altres.

- An Ordinary Country, de Tomasz Wolski. Converses controlades, gravacions amb càmeres ocultes, interrogatoris vexatoris, documents de reclutament i videotutorials per a formar policies: tots aquests materials estan presents en aquest brutal i terrorífic documental que exposa el control que posseïa la Polònia comunista sobre els seus ciutadans.


Per a consultar tota la programació online: https://atlantidafilmfest.com/cat/online


Publica un comentari

Sense comentaris