"Estiu 1993" queda fora de la carrera per l'Oscar

Autor: FilminCAT Font: Europa Press

"Estiu 1993", òpera prima de la directora catalana Carla Simón, ha quedat fora de la llista de finalistes per a l'Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa. El film, rodat en català, representava aquest any a Espanya, però tal i com va succeir en el seu dia amb la primera pel·lícula en català que va ostentar aquest honor, "Pa Negre" (Agustí Villaronga, 2010), no ha aconseguit entrar en aquest penúltim crivell de 9 produccions d'entre les quals hauran de sortir les 5 pel·lícules candidates.

Cinc pel·lícules europees ("The Square" de Suecia, "Loveless" de Rússia, "Foxtrot" d'Israel, "In the fade" d'Alemanya, i "On Body and Soul" d'Hongria); dues africanes ("Félicité" del Senegal i "The Wound" de Sudàfrica); una xilena ("Una mujer fantàstica") i una del Líban ("The Insult"), son les nou precandidates a l'Oscar que l'any passat es va endur l'iranià Asghar Farhadi amb "El viatjant".

El pròxim 23 de febrer l'Academia de Hollywood donarà a conèixer el llistat de nominacions a la 90a edició dels Oscar i coneixerem quines d'aquestes 9 pel·lícules acudiran a la gala que se celebrarà el 4 de març.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris