"Estiu 1993" rep 8 nominacions als Goya

Autor: FilminCAT Font: Premios Goya

"Estiu 1993", el debut com a directora de la catalana Carla Simón, optarà a 8 premis en la propera gala dels Goya, els premis del cinema espanyol. El film ha estat nominat en les categories de Millor Pel·lícula, Millor Direcció Novell, Millor Guió Original, Millor Actriu Revelació (Bruna Cusi), Millor Actor de Repartiment (David Verdaguer), Millor Fotografia, Millor Direcció de Producció i Millor Muntatge. "Estiu 1993" opta així a convertir-se en la segona producció en català que guanya el Goya a la Millor Pel·lícula, després de l'èxit, l'any 2010, de "Pa Negre", d'Agustí Villaronga.

La barcelonina Isabel Coixet també té motius per a l'alegria. La seva darrera pel·lícula, "La librería", ha rebut 12 nominacions, entre elles les més importants: Pel·lícula, Direcció, Actor (Bill Nighy) i Actriu (Emily Mortimer). El film, estrenat el passat 10 de novembre, està ambientat a l'Anglaterra de 1959 i narra l'empeny d'una dona per obrir una llibreria en un petit poble. "La librería" es la segona pel·lícula amb més nominacions, només per darrere de les 13 que ha rebut la pel·lícula basca "Handia".

Laura Ferrés, guanyadora del Premi al Millor Curtmetratge al darrer Festival de Cannes per "Los desheredados", podria revalidar l'èxit enduent-se el Goya al Millor Curt Documental. Anna Castillo ("La llamada", Millor Actriu de Repartiment), Pol Monen ("Amar", Millor Actor Revelació), Eloi Castro ("Pieles", Millor Actor Revelació) i Itziar Castro ("Pieles", Millor Actriu Revelació) són, juntament amb Cusi i Verdaguer, els intèrprets catalans que estaran presents a la cerimònia del proper 3 de febrer a Madrid. 

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris