"Estiu 1993" representarà Espanya als Oscar

Autor: FilminCAT

Els pronòstics s'han complert. Carla Simón i el seu equip celebren avui que "Estiu 1993", sens dubte un dels grans fenomens de l'any del cinema català i espanyol, serà la representant del nostre país per optar a l'Oscar a la Millor Película de Parla Anglesa, guardó que l'any passat es va endur l'iranià Asghar Farhadi per "El viatjant". La decisió acaba de ser anunciada per l'actriu barcelonina Anna Castillo ("El olivo") a la seu de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya. "Estiu 1993" s'ha imposat a les altres dues candidatas: "Abracadabra", de Pablo Berger, i "1898. Los últimos de Filipinas", de Salvador Calvo.

És la segona vegada que una película en català és escollida per l'Acadèmia del Cinema Espanyol per optar a l'Oscar. En l'anterior ocasió, l'any 2011, "Pa Negre", d'Agustí Villaronga, no va aconseguir plaça entre les cinc nominades finals al premi. De fet, cap representant espanyola ho aconsegueix des que l'any 2004 "Mar adentro", d'Alejandro Amenábar, s'alcés amb el premi. Tot i així, altres produccions espanyoles com "El Laberinto del Fauno" (que va representar a Mèxic), i "La teta asustada" (Perú) sí han desfilat per la catifa vermella dels grans premis del cinema nord-americà en els darrers temps.

No ens hem de remuntar massa temps enrere per localitzar la darrera òpera prima que va guanyar l'Oscar a la Millor Película de Parla no Anglesa. Fa un parell d'anys, l'hongarès László Nemes ho va aconseguir amb "El fill de Saül". El proper 23 de gener coneixerem la llista definitiva de nominacions als Oscar 2017; abans, però, l'Acadèmia de Hollywood farà una primera selecció de nou títols finalistes entre totes les pel·lícules presentades pels diferents països per optar al premi al millor film estranger.

"Estiu 1993" estarà disponible a FilminCAT i Filmin a partir del proper 20 d'octubre.


Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris