Isabel Coixet guanya el prestigiós European Achievement in World Cinema

Autor: Filmin

Isabel Coixet guanya el prestigiós European Achievement in World Cinema

L'Acadèmia Europea de Cinema ha guardonat la directora catalana Isabel Coixet amb el Premi a l'Èxit Europeu en el Cinema Mundial. El premi, que rebrà durant la cerimònia que tindrà lloc el 9 de desembre a Berlín, vol retre homenatge a la seva trajectòria i reconèixer la seva impressionant contribució al món del cinema, amb una vintena de films.

La notícia arriba just després que la directora estrenés, el passat divendres 10 de novembre, “Un amor”. En el seu primer cap de setmana a les sales, la pel·lícula ja se situa en el top 10 del rànquing de taquilla i acumula 40.000 espectadors.

Isabel Coixet es converteix així en la primera directora espanyola en rebre aquest guardó, que han rebut figures del cinema tan rellevants com Isabelle Huppert, Juliete Binoche, Lars Von Trier o Roman Polanski, entre d’altres, i els espanyols Antonio Banderas l’any 1999, Victoria Abril el 2002 i Pedro Almodóvar el 2013. A més, el premi se suma a altres distincions que ja ha rebut la cineasta, com la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cinematografia del Ministeri de Cultura o el Chevalier des Arts et des Lettres atorgat pel Ministeri de Cultura francès.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris