Isaki Lacuesta fa història al festival de Mar del Plata

Autor: FilminCAT

Isaki Lacuesta i la seva parella artística i guionista de confiança, Isa Campo, han aconseguit aquest cap de setmana l'Astor d'Or, el premi gros del Festival de Mar del Plata, el certamen cinematogràfic més rellevant de l'Argentina juntament amb el BAFICI de Buenos Aires. "Entre dos aguas", el seu darrer llargmetratge, ha aconseguit així la fita històrica de vèncer, en menys de dos mesos, en dos festivals de categoria A, després de guanyar el passat mes de setembre la Conxa d'Or del Festival de Sant Sebastià.

"Entre dos aguas" és la seqüela de "La Leyenda del Tiempo", pel·lícula que Lacuesta va estrenar ara fa 12 anys, i ens permet retrobar-nos amb l'Isra i el Cheíto, els dos personatges que protagonitzaven la primera de les dues històries que integraven el film. Com aleshores, la pel·lícula dinamita les fronteres entre la ficció i el documental; i alhora s'inspira en un altre disc mític del flamenc: si "La Leyenda del Tiempo" feia referència al LP amb el que Camarón de la Isla va reinventar el gènere, "Entre dos aguas" cita en aquest cas el disc més conegut de Paco de Lucía.

Ni Lacuesta ni cap membre de l'equip va viatjar a Mar del Plata a recollir el premi per motius d'agenda. Tanmateix, la cerimònia de clausura va adquirir un to solemne i entristit en dol per la troballa del submarí ARA San Juan, que havia desaparegut a l'Atlàntic Sud un any abans juntament amb tota la seva tripulació, a més de 900 metres de profunditat. 

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris