"La imatge permanent", de Laura Ferrés, guanyadora de l'Espiga d’Or a la SEMINCI

Autor: Filmin

"La imatge permanent", de Laura Ferrés, guanyadora de l'Espiga d’Or a la SEMINCI

La 68a edició de la Semana Internacional de Cine de Valladolid va finalitzar aquest dissabte 28 d’octubre amb algunes notícies rellevants. "La imatge permanent", primer llargmetratge de Laura Ferrés, ha estat guardonada amb el premi a Millor Pel·lícula del certamen. La directora barcelonina es converteix així en la primera directora espanyola consagrada amb el màxim guardó del festival.

"La imatge permanent" es troba a mig camí entre el documental i la ficció. El guió del film el signen la mateixa directora en col·laboració amb Carlos Vermut i Ulises Porra. La pel·lícula ens narra la història de la desaparició d'una mare adolescent en un poble del sud d’Espanya. Cinquanta anys després, en una ciutat al nord de la península, una directora de càsting comença a indagar en els seus records. El destí de totes dues dones es creua en una interessant reflexió sobre la solitud, les ferides provocades pel pas del temps i el context social, sempre violent amb les dones.

En les seves paraules amb l’Espiga d’Or a la mà, Laura Ferrés reivindicava “una altra manera de fer cinema”, així com la dificultat a l’hora de fer cinema per les persones de clase treballadora, “si ja és difícil fer una pel·lícula, no us en dic res si a més ets de classe treballadora”.

Després de ser l’únic títol espanyol en la Competició Oficial del passat Festival de Locarno, "La imatge permanent" aterrava a Valladolid en el que suposava l’evolució natural de la seva directora, qui ja havia participat a la SEMINCI en 2017 amb el seu curtmetratge "Los desheredados". Estrenat a Cannes, "Los desheredados" va esdevenir una de les sensacions de la temporada de curtmetratges aquell any, en fer-se amb el premi a Millor Curtmetratge a la Semaine de la Critique de Cannes, així com amb els Gaudí i Goya a Millor Curtmetratge. El trobareu a Filmin.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris