La primera ficció de la catalana Carla Subirana arriba aquest divendres a FilminCAT amb aroma al mar de Galícia

Autor: Filmin Font: Filmin

La primera ficció de la catalana Carla Subirana arriba aquest divendres a FilminCAT amb aroma al mar de Galícia

Carla Subirana va presentar internacionalment el seu primer llargmetratge de ficció al Festival de Berlín, a la secció Generation 14plus, centrada en obres amb una mirada juvenil, com ho és “Sica”, tot un coming-of-age d’una adolescent gallega. Continuant amb el seu recorregut per festivals, també va estar a la secció oficial del Festival de Màlaga i va ser la pel·lícula de cloenda del BCN Film Fest. A més, la setmana vinent es projectarà a Sant Sebastià com a part de les Made in Spain. 

 

El viatge que està fent Subirana amb “Sica” és una mostra de la bona recepció que ha tingut i que continuarà rebent. La crítica realça la senzillesa i profunditat a la vegada que la narrativa, a més de les contundents imatges de la mar que fan portar l’ànima de l’espectador dins de l’aigua i que se senti allà dins amb la protagonista. 

 

La major part del repartiment són joves amb molt poca experiència en l’actuació, donant-li una mirada fresca a la interpretació, sobretot Thais Garcia, que porta el paper principal. Interpreta a una noia de 14 anys que perd al seu pare en un accident marítim, el seu cos encara no s’ha trobat i la seva mare no pot cobrar la pensió de viduïtat. Ella està obsessionada en trobar al pare i en el camí es creuarà amb un noi que l’ajudarà, a qui diuen el “caça tempestes”.  

 

La relació amb la seva mare és gran part de la història, interpretada per Núria Prims, és una dona catalana que ho va deixar tot per amor i se’n va anar a formar la seva família a Galícia. Ella sempre parlarà en català amb la seva filla, mentre que la Sica ho fa en gallec. Això podria ser un simple costum lingüístic, però rebrà un significat elevat per a la història i la relació mare-filla.

 

Tot i això, la gran protagonista de la pel·lícula és la naturalesa: els paisatges del mar i la costa tenen una força especial que ens endinsa en la trama. A més, els aspectes de realisme màgic que presenten, li donen aquest punt de fantasia a la natura i a la història, aconseguint ser part del procés de dol i de maduració que fa la Sica en els 90 minuts de pel·lícula.

 

Mentre esperem aquests dies per l’estrena, podem conèixer part l’obra anterior de la directora i guionista: “Nedar” i “Volar”, disponibles a FilminCAT.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris