La producció catalana aconsegueix la xifra més alta del segle XXI amb 98 pel·lícules i 4 milions d’espectadors

Autor: Filmin Font: Filmin

La producció catalana aconsegueix la xifra més alta del segle XXI amb 98 pel·lícules i 4 milions d’espectadors

Les bones xifres se celebraran aquest vespre a la Festa d’Estiu de l’Acadèmia del Cinema Català. Es lliurarà el desè Premi Pepón Coromina amb la presència dels protagonistes de les produccions de l’any passat i dels èxits del demà, així com les promeses de la segona edició del el Catalyst for Talent.

Per fi, s’ha arribat a recuperar les xifres després de la pandèmia i les produccions catalanes arriben a un màxim històric superant amb 98 pel·lícules les 95 de l’any 2010. Cal destacar també el creixement del nombre de productores catalanes participants d’aquestes 98, que en un any ha passat de 89 a 119. Quant al pes català respecte tota Espanya, el percentatge puja mínimament a un 30,5%, lluny del màxim de 2010 amb un 48%. En el sector que sí que s’ha aconseguit una rellevància més sòlida a escala estatal és a la ficció, que compta amb un 37,2% català.

L’animació ha sigut el gran fort del 2022, ja que l’èxit de “Tadeu Jones: La taula maragda”, és el responsable de la pujada en taquilla d’animació catalana a 1.793.525 espectadors.

Totes aquestes dades han sigut aportades per la col·laboració de l’OPA, Observatori de la Producció Audiovisual (UPF) i de PAC, Productores Audiovisuals de Catalunya.

Per reflexionar sobre les bones xifres i preparar-nos pel cinema que vindrà, l’Acadèmia del Cinema Català celebrarà aquest vespre 28 de juny la seva tradicional Festa d’Estiu a les 20:30 hores. La catifa vermella s’omplirà dels protagonistes dels títols més potents com “Creatura”, “Els encantats”, “20.000 especies de abejas” o “Els petits amors” entre molts d’altres. Així com, passaran pel photocall els 15 participats de la segona edició del Catalyst for talent, que porten des del 26 de juny treballant amb quatre directors de càstings de l’estranger per dirigir les seves carreres a la indústria internacional. Alguns d’aquests actors són Vicky Luengo, Yolanda Sey, Aina Clotet y Bruna Cusí. Per representar a les institucions del sector, assistiran noms com Edgar Garcia (ICEC), Francisco Vargas (Àrea Audiovisual), Eva Pomares (Difusió) o Jordi del Rio (Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya).

Amb tot aquest talent, al cinema català li espera una nit de celebració, reconeixement i futurs èxits al Jardí Botànic de Barcelona per l’entrega del 10è Premi Pepón Coromina.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris