Manuel Huerga roda “Parenostre”, la primera pel·lícula sobre la caiguda de Pujol

Autor: Filmin Font: FilminCAT

Manuel Huerga roda “Parenostre”, la primera pel·lícula sobre la caiguda de Pujol

Protagonitzada per Josep Maria Pou i Carme Sansa, la idea dels creadors és fer un “The Crown” a la catalana. Es tracta de la primera pel·lícula sobre la caiguda de la família Pujol Ferrusola, partint d’aquells dies del juliol de 2014, quan tot va començar a ensorrar-se.

Sota la direcció de Manuel Huerga ("Salvador (Puig Antich), 2007"), i amb el guió signat per Toni Soler, hi ha la voluntat d’explicar uns fets històrics molt recents, basant-se en informació contrastable i publicada, però posant la càmera a dins de la família, de manera que en comptes d’un biopic sigui una ficció inspirada en fets reals. "És un relat shakespearià, una història universal, la d’algú que és el pare de la pàtria i cau als inferns", diu Francesc Escribano, productor executiu de "Parenostre". Per la seva banda, Manuel Huerga explica des del set: "Què passa en una família quan els cau el món a sobre? Quan passen del tot al res? És la caiguda dels déus, la destrucció d’un tinglado, d’una manera de funcionar, d’una família".

Josep Maria Pou comentava que no ha intentat fer una imitació exacta del personatge, però que en certa manera s’havia vist “posseït per l’esperit del President”. “M’he sorprès a mi mateix tancant els ulls o fent algun tic especial del Pujol fora de càmeres”, esgrimia Pou amb un somriure.

El rodatge del film s’està duent a terme als platós de Mediapro. Des de la productora expliquen que es tracta de la primera pel·lícula a Europa que s’ha fet íntegrament amb producció virtual, una tecnologia que havien utilitzat sobretot en anuncis i en fragments de pel·lícules, però mai fins ara en tota una cinta. Això es tradueix en què totes les localitzacions i els 41 decorats han estat creats virtualment per 7 artistes digitals. D’aquesta manera, els productors Last Minute, Lastor Media i Minoria Absoluta han pogut reduir considerablement la duració del rodatge, així com la petjada ecològica que se’n deriva. Una iniciativa puntera que de ben segur dibuixa el futur del panorama audiovisual.

“Parenostre” arribarà als cinemes l’any que ve, 2024, quan farà 10 anys de la confessió de Jordi Pujol.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris