‘Microbe i Gasoil’: Goodbye Versailles

Autor: Bea Parra

‘Microbe i Gasoil’: Goodbye Versailles

El visionari guanyador d’un Oscar Michel Gondry torna a la seva França natal per explicar-nos la tendra historia d’amistat de dos adolescents que emprenen un improbable viatge catàrtic, on sense proposar-s’ho, se salvaran la vida l’un a l’altre.  

De què va?
El Daniel és un noi de 14 anys, una mica petit per a la seva edat, al que han posat el malnom de Microbe (Microbi). Viu en una família feliç i normal, una cosa terriblement angoixant per un adolescent. Però un bon dia arriba a la seva escola el Théo, un noi descarat i aficionat al motor al qual anomenen Gasoil (Gasolina). 
Encara que no s’assemblen en res, es fan amics de seguida i junts decideixen fugir de les seves avorrides vides i de tots els problemes construint un mitjà de transport que els permeti anar-se’n ben lluny de tot el que coneixen.

Qui hi ha darrere?
La imaginació d’una ment sense màcula i somniadora, la del francès Michel Gondry. Director de vídeos musicals convertit en guionista i director cinematogràfic, amb la seva curta trajectòria ja se l’identifica gràcies a una personalitat molt marcada que es caracteritza per observar la realitat des d’una perspectiva imaginativa, com la d’un nen petit.
Qui surt? 
Reconeixereu a una crescuda Audrey Tatou, ben allunyada de l’Amélie, que encarna la mare del Microbe. Però les veritables estrelles de la funció són els joves Ange Dargent i Théophile Baquet,  que aconsegueixen posar-se al públic a la butxaca amb la seva genuïna i fresca interpretació.
Qué es?
Una mescla entre la recent GOODBYE BERLÍN i COMPTA AMB MI amb un toc hipster. 

Qué ofereix?
El retrat d’una tendra amistat, d’aquestes que arriben quan més ho necessitem i que aconsegueixen canviar-nos la vida, encara que sigui durant un breu espai de temps. 
Un món que millora quan el Microbe i el Gasoil s’uneixen com dos superherois disposats a crear la seva pròpia aventura, fabricant el seu cotxe-casa que els conduirà lluny de la seva avorrida, i de vegades angoixant, vida.

MICROBE I GASOIL és una lleugera i entretinguda aventura en forma de road movie on Michel Gondry sembla coartar la seva imaginació en favor d’una història més sòbria i realista del que ens té acostumats, i en la que es vol cedir tot el protagonisme als dos adolescents i a la seva casa rodant, que representa sàviament la visió claustrofòbica que tenen els nens de la seva vida. És per tant emocionant la manera com en Microbe i en Gasoil es proposen trencar barreres i emprendre una aventura catàrtica que els prepararà per a l’entrada a l'edat adulta.


Publica un comentari

Sense comentaris