Peter Lord, convidat estrella de l'Animac 2019

Autor: FilminCAT

Avui s'inaugura a Lleida la 23a edició de l'Animac, el festival de cinema d'animació més important de Catalunya i un dels més rellevants de l'estat espanyol. Enguany, la programació està dedicada a la tècnica de l'stop- motion, gràcies a la qual objectes quotidians, titelles, ninots de plastilina i altres matèries primes de la realitat cobren vida mitjançant la màgia del cinema. 

L'estudi Aardman, fundat l'any 1972 a Bristol (Anglaterra), és possiblement el referent més adequat a l'hora de parlar de l'animació en stop-motion. És per això que l'Animac dedica una àmplia retrospectiva a la seva obra programant dues sessions de curtmetratges, la pel·lícula "Pirates!" (Peter Lord i Jeff Newitt, 2012), les sèries "Rex the Runt" i "Angry Kid", i una masterclass a càrrec de Peter Lord, fundador i una de les ànimes de l'estudi. 

Lord no serà l'únic convidat de luxe d'Animac 2019. L'acompanyaran, entre d'altres, Mark Osborne, director de la meravellosa "El petit príncep" (2015), que inclou diverses seqüències en stop-motion; o Marc Riba i Anna Solanas, els dos principals exponents de la tècnica a Catalunya i Espanya.

321 curts, 9 llargmetratges, 4 migmetratges i 10 sèries de TV integren una programació farcida de propostes per als amants del cinema d'animació de tot tipus. Els més petits tenen també la seva pròpia secció, el Petit Animac, on s'hi projecten peces adequades a la seva edat. I és que si una cosa ens ha ensenyat l'Animac en aquests mes de 20 anys de vida és que l'animació no és (únicament) un joc de nens.

Publica un comentari

Sense comentaris