Sa Majestat la Reina clausurarà a Palma l'onzena edició de l’Atlàntida Mallorca Film Fest

Autor: Filmin

Sa Majestat la Reina clausurarà a Palma l'onzena edició de l’Atlàntida Mallorca Film Fest

La Reina clausurarà a Palma l'onzena edició de l’Atlàntida Mallorca Film Fest diumenge vinent, 1 d'agost. Durant l'acte, que tindrà lloc a les 21.15 hores a la Misericòrdia, lliurarà els premis Masters of Cinema a l'actriu Judi Dench i al director Stephen Frears, i assistirà a l'estrena mundial d'una pel·lícula que es creia perduda des de fa gairebé cent anys, El jefe político (1925). La grip espanyola, la revolució industrial i el descrèdit polític són els eixos d'aquesta producció francesa, rodada a Palma i Bunyola, que va viure una autèntica odissea durant dècades fins a arribar a les mans d'un col·leccionista canari i posteriorment a les dues institucions que s'han encarregat de la seva restauració: la Filmoteca Española i l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM).

Un segle després, l’Atlàntida Mallorca Film Fest estrena mundialment aquesta joia del cinema mut signada per André Hugon, que conserva sorprenents paral·lelismes amb la nostra realitat. La projecció comptarà amb música en directe a càrrec del pianista i compositor Miquel Brunet, responsable també de la seva banda sonora, que ha tractat de respectar al màxim la sonorització pròpia de l'època.

A l'acte de clausura de l'onzena edició de l’AMFF assistiran el ministre de Cultura y Deporte, Sr. Miquel Iceta, en representació del govern d’Espanya, i de les institucions balears, la presidenta del govern balear, Sra. Francina Armengol; el president del Parlament, Sr. Vicenç Thomas; l'alcalde de Palma, Sr. José Hila, i la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Sra. Catalina Cladera. La clausura també comptarà amb l'assistència del director adjunt de la Filmoteca Española, Sr. Carlos Reviriego.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris