"Suc de síndria" és reconeguda al palmarès del Festival de Berlín

Autor: FilminCAT Font: Agència Catalana de Notícies

Bones notícies per al cinema català en la clausura, aquest cap de setmana, de la darrera edició del prestigiós Festival de Berlín. El curtmetratge "Suc de síndria", dirigit per la debutant Irene Moray i protagonitzat per Elena Martín (directora i protagonista de "Júlia Ist") i Max Grosse (que també apareixia en aquella pel·lícula), s'ha endut una nominació als Premis del Cinema Europeu, que se celebraran a finals d'any. El Festival de Berlín és un dels certamens de categoria A que proposen un dels curts nominats d'entre tots aquells que participen a la seva secció Berlinale Shorts, i enguany el reconeixement ha recaigut en aquesta pel·lícula rodada en català.

"Suc de síndria" parla amb una mirada esperançadora de la superació de l'abús sexual, un tema que el guardó pot ajudar a "visibilitzar encara més", segons ha explicat Moray a l'ACN. "Estar a la Berlinale ja era un premi, però ara que ens dediquin aquesta atenció ens fa molta il·lusió i estem molt agraïts", ha celebrat la cineasta.

A "Suc de síndria", Elena Martín interpreta la Bàrbara, una jove que passa uns dies de vacances amb el seu xicot, Pol, i uns amics envoltats de pau i naturalesa. La protagonista ho aprofitarà per curar velles ferides i redescobrir la seva sexualitat.

Publica un comentari

unnamed

Sense comentaris