Constel·lació Comelade
Constel·lació Comelade

Constel·lació Comelade

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols

  • Àudio: Varis
  • Subtítols: Espanyol, Català i Anglès
Països

Espanya, França

Any de producció

2020

Sobre la pel·lícula

Disponible des del 23 de maig a les 20:00h fins el 26 de maig a las 23:59h.

Artesà de la melodia, clàssic postmodern, compositor experimental, miniaturista del rock… Pascal Comelade no té una sola definició, la seva música tampoc. Companys de viatge i de creació com Pau Riba, Jaume Sisa o Miquel Barceló entre altres, formen una harmònica constel·lació que ens descobreix, de més a prop, el peculiar univers musical Comelade. A la cruïlla entre mons musicals i culturals, les seves obres formen un conjunt irreductible i prolífer, en constant procés de construcció. Enamorat i hereu adoptiu de la Barcelona canalla i pre-olímpica dels anys 80, 

Pascal Comelade fa més de 40 anys que actua arreu del món. Fa un any, l’home de la “rauxa pausada” va decidir baixar dels escenaris. A través d’entrevistes amb el músic i fragments de les seves actuacions, ens apropem a la seva “galàxia instrumental” i ens converteix en testimonis privilegiats del seu procés creatiu, ja sigui sol o acompanyat. Lluny de ser un homenatge a la carrera d’un artista retirat, tot i fora dels escenaris, l’univers Comelade continua infinit, en constant creixement i construcció.

direcció

Luis Ortas Pau

Com valores aquesta pel·lícula?

Un plaer poder conèixer de més a prop el procés creatiu d'aquest artista extraordinari i la seva conjunció amb el dibuix de la mà d'en Max, de la pintura amb en Miquel Barceló, de la poesia amb n'Enric Casasses, de la música amb tants altres virtuosos de la música. Molt, molt recomanable!

26 maig 2020
catacatgirl

Excel·lent documental. Només mencionar que també hi surt la Yvette Nadal per un moment cap a la fi, tot i que no se la menciona ni en els crèdits ni en els agraïments. ;) Hola Yvette!

24 maig 2020