7,1

Dante no es únicamente severo

· 75min.

La pel·lícula més representativa de l'Escola de Barcelona. Un deliciós deliri pop sobre la impossibilitat de narrar, i una de les obres més rellevants del cinema espanyol.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

"Ja que no podem fer Victor Hugo, farem Mallarmé" va sentenciar Joaquim Jordà per explicar l'esperit de l'Escola de Barcelona, un dels moviments cinematogràfics més estimulants del cinema espanyol. Fugint de la censura franquista, els seus poètics films van engendrar una nova estètica per al nostre cinema. "Dante no es únicamente severo", codirigida pel propi Jordà i Jacinto Esteva és, probablement, el film més representatiu del moviment. 

La pel·lícula tracta sobre la relació impossible entre un home i una dona però també sobre la destrucció de l'estètica. La noia vol seduir al seu estimat amb històries incoherents que a ell no li interessen en absolut. A través d'aquesta relació, el film projecta la idea segons la qual és impossible narrar una història. El projecte no persegueix la coherència d'una història ben explicada, més aviat exigeix observar el mostrat i aprofundir en les diferents facetes dels personatges.

Àudio i subtítols

Versió en Espanyol
Àudio: Espanyol

Més informació

Gèneres:
Cinema clàssic, Drama
País:
Espanya
Estrena en cinemes:
10/11/67