8,3

El castell de Cagliostro

· 100min.

L’òpera prima d’Hayao Miyazaki, autor de EL MEU VEÍ TOTORO o EL VIATGE DE CHIHIRO, és una de les millors pel·lícules de la historia del cinema segons Spielberg.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Presentem l'òpera primera d’Hayao Miyazaki, una de les millors pel·lícules d'aventures de la història segons el mateix Steven Spielberg. Tres anys abans de fundar l’estudi Ghibli i delectar al món amb NAUSICAÄ DE LA VALL DEL VENT, Hayao Miyazaki s'encarregava de realitzar l'adaptació cinematogràfica del manga de Monkey Punch, LUPIN III, del qual ja s'havia encarregat de la sèrie de televisió. A EL CASTELL DE CAGLIOSTRO ja es poden albirar les principals senyes d'identitat del seu autor, que més tard assolirien la seva màxima expressió en pel·lícules com EL CASTELL AL CEL o PORCO ROSSO.
El lladre refinat més famós del món, Lupin III, i el seu taciturn company Jigen es dirigeixen cap al ducat europeu de Cagliostro per descobrir la procedència d'uns diners falsos robats al Casino de Mònaco. Un cop allà, descobreixen que després dels infranquejables murs i sistemes de seguretat d'última tecnologia del Castell del Cagliostro, el cruel regent del ducat i falsificador llegendari manté presonera a la Princesa Clarise amb la intenció de contreure matrimoni amb ella i utilitzar-la per descobrir el secret de l'ancestral tresor ocult dels Cagliostro. Una temptació massa irresistible per Lupin III, que pretén aprofitar aquesta ocasió d'or per fer-se amb el botí i, ja posats, amb el cor de la bella princesa.

Direcció i repartiment

Direcció:
Hayao Miyazaki

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Espanyol
Àudio: Japonès
Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Títol original:
Rupan sansei: Kariosutoro no shiro
País:
Japó
Veure fitxa:
IMDB