6,3

El Mar, de John Banville

· 86min.

Estrena a España. La novel·la homònima de John Banville, guanyadora del prestigiós premi Man Booker el 2005, arriba al cinema de la mà del debutant Stephen Brown.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Estrena a Espanya.

La novel·la homònima de John Banville, guanyadora del prestigiós premi Man Booker el 2005, arriba al cinema de la mà del debutant Stephen Brown. Amb Ciarán Hinds i Charlotte Rampling al capdavant del repartiment, és una commovedora història sobre la pèrdua, la dificultat d'assimilar i reconciliar-se amb el dolor i la mort, i el poder redemptor de la memòria.

Després de la recent mort de la seva dona després d'una llarga malaltia, l'historiador d'art Max Morden es retira a escriure al poble costaner en el qual de nen va estiuejar al costat dels seus pares. Pretén fugir així del profund dolor per la recent pèrdua de la dona estimada, el record de la qual el turmenta incessantment. El passat es converteix llavors en l'únic refugi i consol per al Max, que rememorarà l'intens estiu en què va conèixer als Grace (els pares Carlo i Connie, els seus fills bessons Chloe i Myles, i l'assistenta Rose), pels que es va sentir immediatament fascinat i amb els quals entaularia una estreta relació. El Max busca un improbable recer del present, massa dolorós, en el record d'un moment molt concret de la seva infància: l'estiu de la seva iniciació a la vida i els seus plaers, del descobriment de l'amistat i l'amor; però també, finalment, del dolor i la mort. A mesura que avança la seva evocació es desvetllarà el tràgic succés que va ocórrer aquell estiu, l'any en què va tenir lloc "l'estranya marea"; una llarga rememoració que esdevé catàrtic exorcisme dels fantasmes del passat que tenallen la seva existència.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Anglès • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
The Sea
Gènere:
Drama
Països:
Irlanda, Regne Unit