8,1

Marglytta. Un document sobre Litoral

· 75min.

Crònica d'una banda catalana de folk-feliç, Litoral, passejant-se pel món (Islàndia, Anglaterra, França) i celebrant la seva xaranga.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

“El que cantem és veritat”, declara un membre de Litoral en un moment d'inspirada confessió. MARGLYTTA no és més que la crònica d'una banda catalana de folk-feliç passejant-se pel món (Islàndia, Anglaterra, França) i celebrant la seva xaranga; però això no és poc. Aquest és un film alegre, ple de coleguisme i afecte: Litoral són amics de paella i barbacoa, que busquen arribar lluny, encara que sigui tan sols geogràficament (una de les seves aspiracions és tocar en llocs on ningú arriba mai).

Cada concert és una celebració. Les imatges de bicicletes a contrallum, patis posteriors, arrossos fent txup-txup, percussions amb ampolla de Zoco, pianos de joguina i sopars que acaben en jaranas rumberas, parlen d'estar content i de bellesa visual. El seu nom va convertint-se a poc a poc en adjectiu d'una forma de vida (“Això és molt litoral”) i aquest adjectiu parla, al cap i a la fi, de coses maques i d'amor. Conflicte? N'hi ha, però no gaire greu. Un li diu a un altre “Mike Oldfield” (com a insult), i l'altre li replica que està tenint un “atac de cantant”. Al final es fan amics una altra vegada. 

Direcció i repartiment

Direcció:
Sergi A. Minguell
Repartiment:
Litoral

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Espanyol
Àudio: Original

Més informació

Títol original:
Marglytta. A Music Documentary Based on Litoral
País:
Espanya