7,7

Maricones: El cine de Els 5 QK's

· 67min.

Els 5 QK's es definien com cineastes "maricons" i van fer una vintena de pel·lícules en la Barcelona de la Transició. Cinema queer i underground que es testimoni d'una època.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Els 5 QK's es definien com cineastes "maricons" i van fer una vintena de pel·lícules en la Barcelona de la Transició. Cinema queer i underground que es testimoni d'una època. Pel·lícula en versió original en espanyol.

Lluís Escribano, Ramon Massa, Enric Benz, Cesc Pérez i Alfons de Sierra van ser Els 5 QK's, cineastes "maricons" que van realitzar gairebé una vintena de pel·lícules a la Barcelona de la Transició . Històries aparentment "còmiques", amb profund substrat ideològic com a "leit motiv" de les seves pel·lícules: homes molt efeminats, burgesos que feien ostentació de la seva heterosexualitat per acabar sent sodomitzats en qualsevol bany públic, i sacerdots que robaven els diners dels feligresos per contractar amants, entre d'altres, eren només alguns dels anti-herois que apareixien a les seves pel·lícules.Però l'aportació d'Els 5 QK's va anar més enllà de les seves pel·lícules i la seva estètica "camp" (ploma, paròdia, transgressió). 

Direcció i repartiment

Direcció:
Ricardo González

Àudio i subtítols

Versió en Espanyol
Àudio: Espanyol

Més informació

Títol original:
Maricones: El cine de Els 5 QK'S
Gènere:
Documental
País:
Espanya
humjojohum

Fent memòria. Som on som i gaudim de la fal·làcia de llibertats perquè hi hagut que ha lluitat i sofert.