7,8

Sierra de Teruel

· 68min.

El 1938, l'escriptor francès André Malraux va fer front a la propaganda franquista rodant a Catalunya l'adaptació de la seva novel·la "L'Espoir", sobre la resistència republicana.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

El 1938 l'admirat escriptor francès André Malraux es desplaça a Barcelona per filmar l'adaptació al cinema de la seva novel·la "L'Espoir". Excombatent a la Guerra Civil, Malraux vol fer front a la propaganda franquista amb un film bèl·lic narrat des del bàndol republicà. Per a això comptarà amb la col·laboració del també escriptor Max Aub. El rodatge en plena contesa es converteix en una autèntica odissea per al director i el seu equip. El film es va haver d'acabar a França i va trigar gairebé 40 anys a estrenar-se a casa nostra. 

Un nodrit grup de combatents republicans planeja frenar l'avanç de les tropes nacionals bombardejant un pont de la carretera de Saragossa, prop del poble de Linás. Amb l'estreta col·laboració d'agricultors de la zona, l'escamot de soldats intenta mantenir vives les forces i se sobreposa als continus bombardejos i la dura i incansable oposició del poderós enemic.
Versió original en espanyol.

Direcció i repartiment

Direcció:
André Malraux

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió en Espanyol
Àudio: Espanyol

Més informació

Títol original:
Espoir
Països:
Espanya, França
Estrena en cinemes:
10/06/77
Recaptació: 56.915,00 €
Espectadors: 67.128