8

Síria: una història d'amor

· 76min.

Obra mestra rodada durant cinc anys, crònica del (des)amor d'una família siriana enmig d’una revolució, una guerra civil i una de les grans desgràcies del nostre present.

Sobre la pel·lícula

Obra mestra rodada durant cinc anys, crònica del (des)amor d'una família siriana. Amer i Ragdha, marit i dona, es van conèixer fa 20 anys a través de l'escletxa d'una cel·la a la presó a la qual van romandre per dissidents. Avui, la presó és el país i l'escletxa és una esquerda per la qual molts han caigut. Una història d'amor a través d'una revolució, una guerra civil i una de les grans desgràcies del nostre present.
L’Amer va veure per primer cop a la Raghda fa 20 anys a la presó. Li havien donat una pallissa i tenia la cara plena de sang. Van començar a parlar a través d'un petit forat que van fer a la paret de les seves cel·les. Es van enamorar i, quan van sortir de la presó, van formar una família. El 2009, la Raghda torna a estar empresonada per motius polítics i l’Amer ha de cuidar sol dels seus quatre fills. L'alliberament inesperat de la Raghda coincideix amb l'esclat de la Primavera Àrab a Síria i s'intensifica la repressió sobre els activistes polítics. La família marxa al Líban amb la intenció de buscar asil polític a França. Aquest documental segueix la seva història durant cinc anys, en els quals la impotència de la Raghda en veure el sofriment del seu país des de la distància es fa insuportable. L'exili erosiona la relació de la parella, conduint-los a una delicada situació que implica escollir entre l'amor, la revolució i la família.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Anglès

Més informació

Títol original:
A Syrian Love Story
Gènere:
Documental
País:
Regne Unit
Estrena en cinemes:
03/06/16
Veure fitxa:
IMDB