8,2

Un bon americà

· 101min.

L’11-S es podria haver evitat. Aquest film revela com la NSA va suspendre, tres setmanes abans de l’atac, un programa de vigilància que hagués interceptat els plans d’Al Qaeda.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

L’11-S es podria haver evitat. Aquest documental revela com l’Agència de Seguretat Nacional va suspendre, tres setmanes abans de l’atac, un programa de vigilància gairebé perfecte que hagués interceptat els plans d’Al Qaeda.
Al final de la Guerra Freda, el matemàtic Bill Binney va rebre l'encàrrec de liderar un equip de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància. El programa ThinThread seria capaç d'interceptar qualsevol senyal electrònic, filtrar-lo per objectius i oferir resultats a temps real sense envair la privadesa. El sistema era perfecte, tan sols tenia un problema: era massa barat. Tres setmanes abans de l'atemptat de les Torres Bessones, el programa es va suspendre. Després de l'11 de setembre, comença la política de vigilància massiva de les comunicacions privades dels ciutadans i Binney abandona la NSA. El seu programa podria haver evitat l'atac terrorista al World Trade Center. Les seves revelacions sobre el funcionament de l'agència d'informació més important del món ens descobreix l'entramat polític-econòmic que mou els fils de la nostra societat.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Anglès

Més informació

Títol original:
A Good American
Gènere:
Documental
País:
Àustria
Veure fitxa:
IMDB