L'Alternativa 2018 anuncia la seva programació

Autor: Pablo Ferrer

L'Alternativa 2018 anuncia la seva programació

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba aquest any a la seva 25a edició. Vint-i-cinc anys defensant la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. El festival ha anunciat les pel·lícules seleccionades aquest any, de les quals moltes es podran trobar al catàleg de Filmin una setmana després de la clausura. Una edició amb moltes novetats i amb una forta presència catalana.

En la secció oficial de llargmetratges competiran 9 pel·lícules internacionals: América, d'Erick Stoll i Chase Whiteside (Estats Units); Black Mother, de Khalik Allah (Estats Units); El silencio es un cuerpo que cae d'Agustina Comedi (Argentina); La casa lobo, de Joaquín Cociña i Cristóbal León (Xile); Our New President, de Maxim Pozdorovkin (Estats Units / Rússia); Teatro de guerra, de Lola Arias (Argentina / Espanya / Alemanya); The Image You Missed, de Donal Foreman (Estats Units); Trote, de Xacio Baño (Espanya / Lituània); i Una vez la noche, d'Antonia Rossi (Xile).

La primera de les sessions especials presentades aquest any és un monogràfic de tots els curtmetratges del director gallec Xacio Baño. L'Alternativa ha programat i premiat les seves peces Ser e voltar i Eco, també programades per festivals com Locarno o Clermont-Ferrand, i el seu primer llarg, Trote, que es va estrenar al festival de Locarno i està a la secció oficial d'aquesta edició. L'altra sessió especial del festival serà la preestrena de la pel·lícula documental Idrissa, crònica d’una mort qualsevol, de la productora independent Metromuster (Xavi Artigas i Xapo Ortega), coneguda especialment pel seu treball Ciutat Morta, que també es va projectar a l'Alternativa. Idrissa, crònica d’una mort qualsevol construeix un retrat col·lectiu de la realitat migratòria, la vulneració de drets i l'explotació que pateixen les persones migrades en territori europeu. Ho fa a partir de la investigació sobre la mort del jove guineà Idrissa Diallo al Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona, la nit de reis de l'any 2012.

Les sessions especials de l'Alternativa 2018 es completen amb l'estrena a Barcelona d'Entre dos aguas, del català Isaki Lacuesta (Conxa d'Or a Sant Sebastià aquest any), com a pel·lícula inaugural; la projecció del film El silencio de otros, que segueix durant 6 anys els protagonistes de la Querella Argentina contra els crims de Franco; la projecció del documental d'Alba Sotorra Comandante Arian, sobre la comandant d'un batalló de dones a Síria que lluiten contra l'Estat Islàmic; i el film de cloenda del festival, In Praise of Nothing, de Boris Mitić, narrat en vers per Iggy Pop i amb música de Pascal Comelade i The Tiger Lillies. 

El festival se celebrarà del 12 al 18 de novembre i les seves seccions paral·leles inclouen una retrospectiva del realitzador belga Boris Lehman, la secció "Elles tallen", dedicada a les dones muntadores, així com la secció Panorama, de produccions nacionals, i la secció Petits Experiments, de cinema infantil. D'aquí uns dies es revelara tot sobre la secció Panorama.


Publica un comentari

Sense opinions