7,6

13 dies d'Octubre

· 96min.

El director de 10.000 KM., Carlos Marques-Marcet, es passa al drama històric, narrant els darrers dies de Lluís Companys abans de ser executat.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

El director de 10.000 KM., Carlos Marques-Marcet, es passa al drama històric, narrant els darrers dies de Lluís Companys abans de ser executat.
El 3 d'octubre de 1940, Lluís Companys és traslladat des de la Direcció General de Seguretat de Madrid al Castell de Montjuïc de Barcelona. Mentre esperava notícies del seu fill a la França ocupada, ha estat capturat pels nazis i lliurat a les autoritats franquistes. D'això en fa ja 35 dies. Luis Orgaz, Capità General de Catalunya, maleeix a ple pulmó. No només li ha estat encarregada la tasca de liderar el procès contra Companys sinó que ha de fer-ho amb celeritat per ordre expressa del Caudillo. Per Orgaz la tasca resulta molt molesta, un mort amb què haurà de carregar de la millor forma possible. Companys és una molèstia, una pedra a la sabata; ja l'haurien pogut afusellar els nazis o la policia franquista al pas fronterer d'Hendaia. Però no, l'hi encarreguen a ell. I el que Orgaz no vol és convertir-ho en un màrtir. Aquest és el motiu del secretisme de l'operació, ja que el Capità tem les possibles represàlies de la resistència.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Espanyol
Àudio: Català

Més informació

Gèneres:
Drama, Biòpic
País:
Espanya
Estrena en cinemes:
07/09/15
Veure fitxa:
IMDB

Títols similars