7

141 dies

· 103min.

Documental que mostra com es crea un nou partit des de zero, Solidaritat Catalana per la Independència. Un relat de poder, traïcions i il·lusions col·lectives.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Documental que mostra la política per dins: ànsies de poder, traïcions, enganys i l'esforç de milers de persones que, mogudes per un ideal, recolzen a uns líders polítics que van trobar en aquesta il·lusió col·lectiva la seva oportunitat d'or. 

El 10 de juliol de 2010 més d'1,5 milions de persones es manifesten als carrers de Barcelona. Reclamen que Catalunya es converteixi en un nou Estat de la Unió Europea, independent d'Espanya. Després de la protesta centenars de persones consideren que cap partit polític representa la voluntat dels manifestants, de manera que impulsen la creació d'una nova força política. Pretenen recollir l'esperit de la manifestació de Barcelona i presentar-se a les properes eleccions per proclamar la independència de Catalunya des del Parlament. Volen fer-ho al marge dels dirigents polítics, dels qui han perdut tota la confiança. Dos polítics professionals de l'escena independentista de Catalunya, Alfons López Tena i Uriel Bertran, abandonen els seus respectius partits en conèixer la iniciativa ciutadana que s'estava generant. Proposen a l'expresident del F.C. Barcelona, Joan Laporta, postular-se junts per liderar aquest nou moviment. Neix així la coalició “Solidaritat Catalana per la Independència”. Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran es proclamen líders de la nova força política després d'imposar-se en unes eleccions primàries que ells mateixos custodien. 141 DIES mostra, per primer cop, les interioritats més íntimes d'una força política contemporània. Ho fa de forma explícita i sense cap tipus de censura.

Àudio i subtítols

Versió Original
Àudio: Espanyol

Més informació

Títol original:
141 dies (141 días)
Gènere:
Documental
País:
Espanya