8,3

Ascensor al cadafal

· 91min.

Primera pel·lícula dirigida en solitari per Louis Malle i guanyadora del Premi Louis Delluc el 1957. Compta amb una meravellosa banda sonora de Miles Davis.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Primera pel·lícula dirigida en solitari per Louis Malle i guanyadora del Premi Louis Delluc el 1957. Basada en una novel·la de Noël Calef, narra la història d'una sèrie de personatges subjectes a la incertesa, a ritme del magnífic jazz de la seva banda sonora creada per Miles Davis. 

París, 1957. Julien Tavernier (Maurici Ronet) és un antic paracaigudista de la Guerra d'Indoxina que manté una relació amorosa amb Florence (Jeanne Moreau), l'esposa del seu cap, l'empresari Simon Carala (Jean Wall). Cansats de mantenir el seu idil·li ocult, la parella d'amants decideix assassinar el Simon de manera que sembli un suïcidi. El Louis (George Poujouly) és un jove delinqüent que coneix la Véronique (Yori Bertin), la jove treballadora de la floristeria situada davant del gran edifici d'oficines de l'empresa de Carala. La casualitat provocarà un inesperat encreuament de destins entre les dues parelles i el comissari Cherrier (Lino Ventura).

Direcció i repartiment

Direcció:
Louis Malle

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Francès • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Ascenseur pour l'echafaud
País:
França
Estrena en cinemes:
23/09/66
Recaptació: 49.475,65 €
Espectadors: 431.372
Veure fitxa:
IMDB