Assemblea
Assemblea

Assemblea

Assamblea

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols

  • Àudio: Català
  • Subtítols: Anglès
País

Espanya

Any de producció

2019

Gènere

Comèdia

Sobre la pel·lícula

Estrenem en exclusiva "Assemblea", la primera pel·lícula espanyola que, a causa de la crisi del COVID-19, decideix traslladar la seva estrena en cinemes a Filmin. Presentada en el Festival de Màlaga, és l'adaptació d'una reeixida obra teatral que van escriure els propis guionistes, "La Gent", que mostrava de manera precisa i divertida el difícil que pot ser prendre decisions de manera comunitària. Amb la presència de Greta Fernández, Francesc Garrido o Cristina Plaza entre molts altres.  

És l'última assemblea abans de l'estiu i el Josep vol tirar endavant costi el que costi la Proposta de Text Definitiu referent al Concert. Tots a l'una, respectant tant la pluralitat ideològica com el torn de paraula... si és que això és possible. La clau està en els matisos. Una proposta que qüestiona amb humor el concepte mateix de participació.

direcció

Álex Montoya

Títols similars

Com valores aquesta pel·lícula?

Sense ser una obra mestra, m'ha agradat bastant. El seu punt surrealista, que entenc que pot despertar crítiques davant altres expectatives, m'ha paregut ben divertit; el ritme de la pel·lícula és lent: podríem dir que el seu temps equival al temps real (encara que els quedi una reunió més bé curteta), fet que contrasta i encara fa més irònic que tot el que hi passa no té gaire sentit, baldament estigui inspirat en situacions reals. El ritme lent, per a mi, ajuda a donar força als elements humorístics, fent-los més impredictibles, més inesperats. He rigut molt, però molt puntualment.No l'acabes amb un "l'he de tornar a veure", però sí que és cert que el seu punt crític, il·lustrador de conflictes habituals en el món assembleari, associatiu... la fan una eina de reflexió per a grups. Mostra però no aprofundeix, això dona joc. Una bona proposta de dinàmica podria ser mirar-la amb la premissa "Quines actituds afavoreixen o pertorben el desenvolupament d'una assemblea?".

12 maig 2020 (Editat)
sosones

Filmin, pones otra peli así y te juro que hago huelga de hambre.

25 abril 2020
csedo

He rigut molt, entre d'altres coses perquè tot i la ironia, és ben real!

24 abril 2020

Com a comèdia, li falta humor; com a sàtira, crítica. Intenta fer una paròdia dels processos assamblearis però no aconsegueix crear l'ambient cansat d'una assemblea en què no s'arriba a cap acord, tot i ser una pel·lícula curta es fa força llarga, no avança, es recrea en arguments mal plantejats als que tampoc no se n'extreu tot el suc. A nivell lingüístic no és gens versemblant, els actors canvien d'idioma gairebé al mig de la frase i ni tan sols mantenen l'idioma en converses entre les dues mateixes persones durant tota la pel·lícula. Després, Plazas presenta un català molt robòtic per intentar adaptar a les formes valencianes la seva fonètica de català oriental, no resulta gens creïble tot i la seva bona interpretació.

20 abril 2020