7,3

Bellesa prohibida

· 106min.

Les dones no podien actuar i ell era "l'actriu" més famosa d'Anglaterra. Però ara les coses han canviat, i el nostre protagonista perdrà tots els seus privilegis.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Les dones no podien actuar i ell era "l'actriu" més famosa d'Anglaterra. Però ara les coses han canviat, i el nostre protagonista perdrà tots els seus privilegis.

S.XVII. Edward "Ned" Kynaston és l'artista més "famosa" d'Anglaterra. Les dones tenen prohibit actuar sobre els escenaris i Ned, aprofitant la seva bellesa i el seu talent interpretatiu, ha fet seus tots els papers femenins importants de l'escena teatral. Però el Rei Carles II està cansat de veure sempre als mateixos artistes interpretant les mateixes tragèdies. Com ningú fa cas del seu suggeriment de millorar OTEL·LO amb un parell de bons acudits, decideix animar el galliner permetent a les dones trepitjar els escenaris. Amb un esperit una mica menys progressista, decideix alhora prohibir que els homes interpretin papers femenins. Són bones notícies per a l'amant del Monarca, la múrria actriu Nell Gwyn. I també per a María, l'encarregada del vestuari de Kynaston, secretament enamorada d'ell, i que ha estat actuant en secret en una bruta taverna, fent servir els vestits que prenia prestats de guarda-roba del seu cap. Però són molt males notícies pel Ned, que de la nit al dia cau des de la seva posició privilegiada com una de les "dones" més desitjades de Londres fins a convertir-se en el darrer cagalló de la tira.

Direcció i repartiment

Direcció:
Richard Eyre

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Espanyol
Àudio: Anglès
Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Títol original:
Stage Beauty
Gènere:
Romàntica
País:
Regne Unit
Estrena en cinemes:
08/04/05
Recaptació: 133.794,62 €
Espectadors: 27.706
Veure fitxa:
IMDB