8,3

Big Boys Gone Bananas!

· 87min.

Documental que relata el brutal assetjament que va patir el director suec Fredrik Gertten per part de la multinacional que quedava malparada en el seu anterior film, BANANAS!
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Documental que relata el brutal assetjament que va patir el director suec Fredrik Gertten per part de la multinacional que quedava malparada en el seu anterior film, BANANAS! Un film que reflexiona sobre la llibertat d'expressió, la llibertat de premsa i la importància d'explicar la veritat. Fins a on pot arribar una multinacional per protegir la seva imatge? El director suec Fredrik Gertten s'enfronta a la persecució legal i psicològica empresa per la multinacional alimentària Dole Food Company quan estrena el seu anterior film BANANAS!, que relata el plet de 12 treballadors d'una plantació a Nicaragua contra la poderosa empresa. La pel·lícula va ser seleccionada per competir en el Festival de Cinema de Los Angeles en 2009, però des de l'organització van decidir retirar-la de la competició. Seguidament, Gertten va rebre una carta de Dole Food Company amenaçant-lo d’emprendre accions legals si el film s'estrenava al festival. BIG BOYS GONE BANANAS! mostra el procés d'assetjament de la multinacional contra Gertten i la seva productora, a través de tàctiques d'intimidació, fins a la manipulació dels mitjans de comunicació pressionats per Dole.

Direcció i repartiment

Direcció:
Fredrik Gertten

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Varis

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Suècia
Veure fitxa:
IMDB

A Estats Units, a Suècia i al Reino d'Espanya funcionen igual les coorporacions. Patint per la seva reputació, encara que sigui mentida. Més que reputació els hi preocupa que els hi retirem el consentiment.