8,1

Chris the Swiss

· 90min.

Un impactant docu-thriller sobre la Guerra de Iugoslàvia que utilitza l'animació per destapar una increïble trama internacional en què té cabuda fins i tot l'Opus Dei espanyol.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Un impactant docu-thriller sobre la Guerra de Iugoslàvia artísticament molt arriscat i innovador. "Chris the Swiss" no ha fet més que acaparar elogis després de causar sensació en la seva estrena mundial durant el Festival de Cannes. La barreja entre imatge real i animada, entre el seu caràcter polític i lúdic, fan d'ella una obra extraordinària que no admet comparació possible. 

El cosí Chris, aventurer i ben plantat, amb el seu cigarret i el seu bufanda, va deixar una impressió inoblidable en la directora Anja Kofmel quan era nena. Chris, el suís, va ser trobat mort en estranyes circumstàncies durant la guerra dels Balcans, el 1991, vestint un uniforme paramilitar. Seguint aquest rastre, la directora emprèn un viatge per la seva pròpia memòria, i per l'escabrós passat d'aquest temerari reporter de guerra, a través d'animacions, entrevistes i material d'arxiu. I el que comença com l'evocació d'una figura idealitzada acaba destapant tota una increïble trama internacional en què té cabuda fins i tot Carlos el Chacal, i els tentacles arriben, fins i tot, fins a Espanya. 

Direcció i repartiment

Direcció:
Anja Kofmel
Repartiment:
Joel Basman, Marko Cindric

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Varis • Subtítols: Català

Més informació

País:
Suïssa