8,5

Citizenfour

· 109min.

Oscar al Millor Documental el 2015, un thriller que provoca calfreds, un document valent i trepidant no tan lluny del cosmos sobre el que levita la saga BOURNE.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Oscar al Millor Documental el 2015, un thriller que provoca calfreds, un document valent i trepidant no tan lluny del cosmos sobre el que levita la saga BOURNE ni de la subversiva filosofia de MATRIX. 

Al gener de 2013, Laura Poitras va començar a rebre correus electrònics xifrats. El remitent era "Citizenfour", qui assegurava tenir proves dels programes de vigilància il·legals dirigits per la NSA en col·laboració amb altres agències d'intel·ligència. Cinc mesos després, al juny de 2013, Poitras viatja a Hong Kong, juntament amb els periodistes Glenn Greenwald i Ewen MacAskill, per a la primera de les molts trobades que mantindrà amb el seu misteriós confident. Poitras va acudir a tots aquests encontres acompanyada d'una càmera per enregistrar tot el que ocorria. En sortir a la llum tota aquesta informació classificada i deslligar-se l'escàndol tots els implicats hauran de fer front als mitjans i mantenir la seva seguretat i la dels seus, que ara estan en perill.

Direcció i repartiment

Direcció:
Laura Poitras

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Anglès • Subtítols: Català

Més informació

Gèneres:
Documental, Thriller
Estrena en cinemes:
22/07/15
Veure fitxa:
IMDB