4,1

Colom i la casa Reial Catalana

· 49min.

Documental que desmunta la fal·làcia d'un Colom plebeu, analfabet i estranger que té els alts càrrecs polítics i militars restringits als membres de la casa reial i certs nobles.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Un documental que intenta desmuntar la fal·làcia d'un Colom plebeu, analfabet i estranger que té els alts càrrecs polítics i militars que només tenien els membres de la casa reial i certs nobles.

Qui era Cristòfor Colom? Què en sabem de la seva vida i dels seus orígens? La versió més divulgada ens diu que Colom era un llaner genovès, sorgit de les fondàries del misteri, sense carrera política ni militar, ni estudis de dret ni de fiscalitat, que va ser nomenat pels Reis Catòlics, amb l'acceptació de la cort i la conformitat de lleis i d'institucions, virrei, almirall, governador i capità general del nou regne de les Índies. Però, és concebible que un estranger plebeu i analfabet rebés uns títols reservats només als membres de la casa reial?

Direcció i repartiment

Direcció:
Dani de la Orden

Àudio i subtítols

Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Espanya
Estrena en cinemes:
20/06/11
Recaptació: 6.452,00 €
Espectadors: 1.100
Veure fitxa:
IMDB

No s'hauria de promoure la pseudohistòria, ja n'hi ha prou. El Jordi Bilbeny i el seu Institut Nova Història ja han estat de sobres desacreditats per tots els experts reals, acadèmics, dels temes que potinegen, i ho han fet amb arguments més que suficients. Prou d'alimentar la seva farsa egòlatra i paranoica. Prou.