8,8

Comandant Arian

· 81min.

¿Es pot combatre en una guerra des d'una visió feminista? Documental nominat al Gaudí sobre un batalló de dones que combaten a Siria contra el Daesh.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

¿Es pot combatre en una guerra des d'una visió feminista? Alba Sotorra s'introdueix amb la seva càmera a l'espatlla a un batalló de dones que volen alliberar la ciutat de Kobane del jou del Daesh per lliurar a les noves generacions una societat lliure i igualitària. 

En aquesta història sobre l'emancipació i la llibertat en ple front de la guerra de Síria, la comandant Arian, de 30 anys, guia cap a Kobane a un batalló de dones amb la missió d'alliberar a la població que viu sota el jou del Daesh (ISIS). Després de l'esclat de la guerra a Síria, un grup de dones de la resistència kurda forma les YPJ: les Unitats de Defensa de les Dones. Arian, qui de jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, dirigeix una d'aquestes unitats i dedica la seva vida a la derrota del Daesh. A mesura que les YPJ avancen lentament cap al seu objectiu, Arian fa tot el possible perquè les seves companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per la propera generació de dones. Després de conviure durant mesos amb la comandant i les seves tropes, rodant una intimitat sense precedents en la que s'inclouen crues seqüències de la lenta recuperació d'Arian, Sotorra confecciona un fascinant retrat d'una dona amb una missió.

Direcció i repartiment

Direcció:
Alba Sotorra

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Varis • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Comandante Arian
Gènere:
Documental
Països:
Espanya, Alemanya
Recaptació: 1.200,00 €
Espectadors: 204