8,5

Concert per a piano núm. 1 de Beethoven

· 41min.

Barenboim és l'únic pianista en l'actualitat capaç de respondre a un desafiament d'aquesta magnitud: dirigir l'orquestra mentre toca al piano els cinc concertos de Beethoven.
Només per a subscriptors

Sobre la pel·lícula

Barenboim, desbordant d'humanisme, és un amant de la música de Beethoven, del qual ha gravat dues vegades la integral de les 32 sonates per a piano (EMI i Deutsche Grammophon), i diverses vegades els cinc concertos per a piano i orquestra, una d'elles sota la direcció d'Otto Klemperer, i l'altra, com a director i pianista amb l'Orquestra Filharmònica de Berlín.

Aquí el tenim de nou davant els concertos de Beethoven, al maig de 2007, al Festival de Piano de la Ruhr, i dirigint des del piano la Staatskapelle de Berlín, una de les orquestres més antigues del món, la fosca i càlida sonoritat de la qual encaixa perfectament amb la música de Beethoven. Barenboim és l'únic pianista en l'actualitat capaç de respondre a un desafiament d'aquesta magnitud: dirigir mentre toca els cinc concertos. Nascuts entre 1795 i 1808, són la pedra angular de tots els pianistes. El mateix Beethoven era un excel·lent pianista. Igual que les nou simfonies o les 32 sonates, formen un planeta essencial en la galàxia del compositor, en què la seva estrella més coneguda és, per descomptat, "l'emperador" dels concerts: el Cinquè. Però tots tenen els seus encants i la seva bellesa secreta.

Direcció i repartiment

Direcció:
Daniel Barenboim
Repartiment:
Staatskapelle Berlin

Àudio i subtítols

Versió Original
Àudio: Alemany

Més informació

Títol original:
Concierto para piano nº1 de Beethoven
País:
Alemanya

Títols similars