8,3

Dawson City: Frozen Time

· 121min.

Estrena exclusiva. La pel·lícula que reescriu la història dels origens del cinema. Premi Noves Visions Plus al Festival de Sitges 2017.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Estrena exclusiva. Una pel·lícula plena de màgia i misteri que descobreix l'impacte de la febre de l'or a través d'un material trobat a prop del cercle polar Àrtic. Aquesta obra de portentós calat cinematogràfic presenta una apassionada combinació entre el nostàlgic ús de les seves imatges i la capacitat evocadora d'una música absolutament embriagadora. Un goig cinèfil a tots els nivells, tot un viatge que va ser mereixedor del Premi Noves Visions Plus del Festival de Sitges 2017. 

"Dawson City: Frozen Time" recompon la increïble història d'una ciutat canadenca envaïda per la febre de l'or. I ho fa a partir del rescat d'una col·lecció de 533 pel·lícules de les dècades de 1910 i 1920, perdudes durant més de 50 anys i que van aparèixer enterrades en una piscina al Territori del Yukon (Canadà, enganxat a Alaska).Amb el seu peculiar amor pel found footage i la matèria fílmica en decadència, Bill Morrison s'apropia d'aquesta al·lucinant col·lecció, un material al qual no es va donar massa importància al seu dia. De fet, és el mateix director qui apareix a l'inici de la pel·lícula parlant a la televisió de manera entusiasta de la troballa per, a partir d'aquí, explicar la història de la febre de l'or al Canadà barrejant el tresor de nitrat amb metratges d'altres arxius, noticiaris, entrevistes i fotografies. En un relat gairebé borgià, Morrison teixeix diverses històries, incloent referències al mateix cinema, i aconsegueix moments extraordinaris, puntuats amb l'enigmàtic disseny sonor del grup islandès Sigur Rós en col·laboració amb Alex Somers.

Direcció i repartiment

Direcció:
Bill Morrison

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Anglès

Més informació

Gènere:
Documental
País:
Estats Units