7

El cas Oleg Sentsov

· 69min.

Documental colpidor i exhaustiu sobre la sentència a 20 anys de presó imposada al documentalista ucraïnès Oleg Sentsov per part de l'Estat rus.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Estrena a Espanya. Un documental colpidor i exhaustiu que mostra com la sentència a vint anys de presó imposada al documentalista ucraïnès Oleg Sentsov s'ha convertit en un símbol del nivell de llibertat d'expressió del periodisme en la Rússia d'avui. 

Oleg Sentsov és un cineasta ucraïnès, activista de l'euromaidan i nadiu de Crimea. Després de l'annexió russa de Crimea es va convertir en un opositor actiu de l'ocupació. Al maig del 2014 va ser arrestat pel servei de seguretat rus, acusat de planificar atacs terroristes, i transportat a Moscou. Després de més d'un any en custòdia, va ser condemnat a 20 anys de presó, tot i que la seva declaració va ser presa sota coacció i les evidències eren insuficients. Sentsov, de fet, mai es va declarar culpable. 

El director Askold Kurov segueix el progrés del judici i els intents de la família d'Oleg, els seus amics i advocats per treure'l de la presó. L'Acadèmia del Cinema Europeu i molts reconeguts cineastes com Pedro Almodóvar, Wim Wenders, Agnieszka Holland, Ken Loach o Johnny Depp han demanat el seu alliberament. La investigació de Kurov revela gradualment una història kafkiana absurda i aterridora sobre com algú pot convertir-se en víctima d'un estat implacable.

Direcció i repartiment

Direcció:
Askold Kurov
Repartiment:
Oleg Sentsov

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Rus • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
The Trial: The State of Russia vs Oleg Sentsov
Gènere:
Documental