El concert
El concert
El concert

El concert

Le Concert

Àudio i subtítols

Versió en Català

Versió Original amb Subtítols en Espanyol

País

França

Any de producció

2009

Gènere

Comèdia

Estrena en cinemes

12/03/10

Recaptació

1.566.041,00 €

Espectadors

261.007

Sobre la pel·lícula

Gran coproducció europea al voltant de la música d’orquestra dirigida pel romanès Radu Mihaileanu i guanyadora de diversos premis internacionals.
En l'època de Brejnev, Andreï Filipov era el millor director d'orquestra de la Unió Soviètica i dirigia la cèlebre Orquestra del Bolshoi. Però en plena glòria, després d'haver renunciat a separar-se dels seus músics jueus, entre els quals estava el seu millor amic Sacha, va ser acomiadat. Trenta anys després, segueix treballant en el Bolshoi, però ara... com a netejador. Una nit que Andrei es queda fins tard per treure lluentor al despatx del cap suprem, troba un fax dirigit a l'adreça del Bolshoi: es tracta d'una carta del Teatre de Châtelet convidant a l'orquestra oficial a fer un concert a París. De sobte, a Andreï se li ocorre una idea boja: per què no reunir als seus antics companys músics, que viuen de fer petits treballs i nyaps, i portar-los a París, fent-los passar pel Bolshoi? La tan esperada ocasió de prendre's la revenja per fi ha arribat.

Títols similars

Com valores aquesta pel·lícula?

M'ha agradat molt: l'humor i el drama s'hi entrellacen constantment fins al punt que sovint arriben a esdevenir indistingibles, mentre que la ferida inicial dels protagonistes ens és suggerida des de bon començament i és latent durant tot el film malgrat no se'ns reveli fins el darrer moment. Valoro molt que el director hagi estat capaç d'entrellucar tots aquests aspectes amb gran intel·ligència, sensibilitat i finesa, talment un director d'orquestra com el protagonista.

10 abril 2020