7,8

El discurs del rei

· 119min.

Quatre Oscars, inclòs el de Millor Pel·lícula, es va endur aquesta pel·lícula amb insòlits ingredients: un rei tartamut, un logopeda i un discurs decisiu.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Quatre Oscars, inclòs el de Millor Pel·lícula, es va endur aquesta pel·lícula amb insòlits ingredients que, tots mesclats, ofereixen la poció de l’èxit: un rei tartamut, un logopeda i un discurs decisiu. ¡Ah, i un Colin Firth en estat de gràcia!
Després de la mort del seu pare, el rei Jordi V (Michael Gambon), i l'escandalosa abdicació del príncep Eduard VII (Guy Pearce), Bertie (Colin Firth), afectat des de sempre d'un angoixant quequeig, ascendeix de sobte al tron com Jordi VI d'Anglaterra. El seu país es troba a prop de la guerra i necessita desesperadament un líder, pel que la seva esposa Isabel (Helena Bonham Carter), la futura reina mare, el posa en contacte amb un excèntric logopeda anomenat Lionel Logue (Geoffrey Rush). Malgrat el xoc inicial, els dos se submergeixen de ple en una teràpia poc ortodoxa que els portarà a establir un vincle infrangible.

Direcció i repartiment

Direcció:
Tom Hooper

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Espanyol
Àudio: Anglès
Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Títol original:
The king's speech
Gèneres:
Drama, Biòpic
País:
Regne Unit
Estrena en cinemes:
22/12/10
Recaptació: 9.538.979,00 €
Espectadors: 1.467.732
Veure fitxa:
IMDB

Títols similars