7,7

El jove Karl Marx

· 118min.

La història d'una amistat, la de Karl Marx i Friedrich Engels, sobre la que es va construir la fundació teòrica de la revolució proletària.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

El director nominat a l'Oscar per "I'm Not Your Negro", Raoul Peck, evoca el clima revolucionari de l'Europa de la dècada del 1840, descriu els orígens del moviment socialista internacional, l'aparició de la Lliga Comunista i el seu document fundacional, el Manifest Comunista. Però, abans de res, la pel·lícula és la història d'una amistat, la que va unir al llarg de la seva vida a Karl Marx i Friedrich Engels. 

1844. Karl Marx té 26 anys i viu exiliat amb la seva dona Jenny a París. Els deutes són habituals en la seva vida, així com les seves moltes ansietats existencials. Quan coneix al jove amo d'una fàbrica, Friedrich Engels, el considera un vulgar dandi. Però Engels, que acaba de publicar un estudi sobre l'empobriment del proletariat anglès, ja fa temps que s'ha distanciat de la seva pròpia classe social. Els dos homes aviat forgen una sòlida amistat i s'inspiren l'un a l'altre per construir la fundació teòrica de la revolució proletària que creien que estava per arribar. El seu objectiu ja no és interpretar el món, si no canviar-lo. La resistència de les forces conservadores i els conflictes de poder que pateix l'esquerra només els reafirmaran en el seu anhel.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Francès • Subtítols: Gallec i Català

Més informació

Títol original:
Le jeune Karl Marx
Gèneres:
Drama, Biòpic
Països:
Alemanya, França
Estrena en cinemes:
18/01/18
Recaptació: 82.168,00 €
Espectadors: 14.363

Títols similars