7,8

Els Karamazoff

· 86min.

Un grup d'artistes de Barcelona es trasllada al SoHo de Nova York durant el boom artístic dels anys 70 i 80 en aquest premiat documental.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

El boom artístic dels anys 1970 i 80 al barri del SoHo de Nova York, a través de l'experiència personal d'un grup d'artistes catalans que va viure a fons un dels períodes més creatius de l'art contemporani.

En la dècada de 1960, les fàbriques abandonades del Soho de Nova York van ser ocupades per artistes de tot el món, transformant aquest barri en l'epicentre mundial de l'experimentació artística amb el boom dels open studios, l'art conceptual, els happenings, les performances i el videoart. Els Karamazoff són un grup d'amics i artistes de Barcelona (Muntadas, Marta i Mireia Sentís, Miralda, Zush, Llimós, Medina-Campeny, Bibi Escalas i Jaume Ollé) que van començar la seva carrera a Nova York a principis dels 70 i van forjar una amistat que encara mantenen en l'actualitat. En aquest documental rememoren -juntament amb altres pioners de l'època, com Jonas Mekas i Jaime Davidovich- els inicis, esplendor i final d'un dels períodes més creatius de l'art contemporani.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió en Català
Àudio: Català

Més informació

Títol original:
Els Karamazoff, a walk on the SoHo years
Gènere:
Documental
País:
Espanya