8,4

Els tomàquets escolten Wagner

· 71min.

Dos enginyosos cosins acaben amb la crisi al seu poble grec inventant un innovador sistema de conreu de tomàquets. La música de Wagner hi juga un inesperat paper primordial.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Dos enginyosos cosins, amb l'ajuda del saber de les àvies i la il·lusió dels habitants d'un aïllat poble de Grècia, aconsegueixen aixecar els ànims i l'economia del la zona exportant petits flascons amb tomàquets orgànics i conserves amb un mètode poc ortodox... Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes. 

Els dos protagonistes han descobert el secret perquè els tomàquets tinguin millor sabor: Wagner. Desafiant l'agricultura industrial i conreant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, exporten tomàquets sensibles a la música a tot el món. El retorn dels dos primers i l'èxit inesperat, han agafat per sorpresa a tot un poble, que gràcies als tomàquets, ha vist com s'esvaïa la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia i aquesta zona en particular. Una lliçó de com reinventar-se en temps de crisi.

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Varis • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
When Tomatoes Met Wagner
Gènere:
Documental
País:
Grècia

Un cant emotiu a la terra, al camp, a la vida rural…, i el seu adéu inevitable. Algunes converses són ta extraordinàries, per senzilles i excelses, que caldria ensenyar-les a l'escola. Algunes imatges són d'una bellesa colpidora. Em demane com és que els valencians no som capaços de tenir productes així, quan tenim mil històries semblants cada dia. Un regal. No els puc estar més agraït a cadascun dels protagonistes. Gràcies