7,2

Frantz Fanon, memòries d’asil

· 53min.

Retrat del psiquiatre i teòric revolucionari Frantz Fanon, resistent al petanisme colonial, escriptor i posteriorment ambaixador de la República Algeriana de l'Àfrica Negra.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Retrat del psiquiatre i teòric revolucionari Frantz Fanon, nascut en 1925 a Martinica, resistent al petanisme colonial, escriptor i posteriorment ambaixador de la República Algeriana de l'Àfrica Negra.
Personatge emblemàtic dels anys 60 i 70, Frantz Fanon va denunciar amb passió el racisme i el colonialisme. Va ser admirat pels Black Panthers, els joves revolucionaris del Tercer Món i Europa. Els seus textos sobre la descolonització han servit com a inspiració als moviments d'independència durant més de quatre dècades (Jean-Paul Sartre el va reconèixer com la veu del Tercer Món). El seu treball als hospitals psiquiàtrics va ser predecessor de les teories de Michel Foucault. Aquesta pel·lícula reconstitueix la vida de Fanon, examinant les seves teories de la identitat i la raça, així com la seva participació en la lluita anticolonial i antiracista.

Direcció i repartiment

Repartiment:
Frantz Fanon

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols en Català
Àudio: Francès

Més informació

Títol original:
Frantz Fanon, mémoire d’asile
Gènere:
Documental
País:
França