7,8

Garbo, l'espia

· 86min.

Documental sobre Joan Pujol, àlies Garbo, un espia doble català que va ser decisiu durant la II Guerra Mundial en l’èxit del Desembarcament de Normandia.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Documental sobre Joan Pujol, àlies Garbo, un espia doble català que va ser decisiu durant la II Guerra Mundial en l’èxit del Desembarcament de Normandia.
Madrid, 1940. Joan Pujol, autodidacta, gerent d'una granja de pollastres, conserge d'hotel, comença a planejar la seva contribució al “benestar de la humanitat”, i decideix oferir-se als britànics per donar-los una mà, però el seu ingenu pla fracassa. En lloc de desanimar-se i abandonar, aconsegueix convèncer als nazis que pot espiar per a ells. Sorprenentment, l’Abwehr confia en ell i el contracta. Nom en clau: Arabal. Després d'una sèrie d'aventures, Pujol és localitzat per la Intel·ligència Britànica, que el converteix en agent doble. Nom en clau: Garbo. Des de Londres, fa creure al Tercer Reich que el desembarcament de Normandia no és més que una estratègia d'engany, ja que el veritable desembarcament tindrà lloc al Pas de Calais. 30 anys més tard, un escriptor anglès de novel·les d'espies, Nigel West, comença a dubtar de la mort de Pujol. Es posa a buscar-lo, i el localitza a Veneçuela, on ha iniciat una nova vida, s'ha tornat a casar i treballa com a professor d'anglès per la Shell. Ningú en el seu entorn coneixia la seva participació en la guerra. És la història del «millor actor del món».

Direcció i repartiment

Direcció:
Edmon Roch

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Anglès • Subtítols: Català i Anglès

Més informació

Títol original:
Garbo. El espía
Gènere:
Documental
País:
Espanya
Estrena en cinemes:
04/12/09
Recaptació: 244.787,11 €
Espectadors: 39.528
Veure fitxa:
IMDB