8,7

Gràcies per la pluja

· 87min.

Una confrontació de visions sobre el canvi climàtic representada per dos mons oposats: la crua realitat africana i la comoditat d'Occident.
No disponible al teu país

Sobre la pel·lícula

Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d'aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus fills eren retornats a casa perquè no ell podia pagar l'escola a final de mes. 

Després d'una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d'agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals. 

Allà, enmig del impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els mons oposats que els dos personatges representen ¿ nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica.

Direcció i repartiment

Direcció:
Julia Dahr
Repartiment:
Kisilu Musya

Premis i nominacions

Àudio i subtítols

Versió Original amb Subtítols
Àudio: Anglès • Subtítols: Català

Més informació

Títol original:
Thank You for the Rain
Gènere:
Documental
Països:
Noruega , Regne Unit

Un altre poema en favor del camp, dels llauradors de la terra aspra, gairebé desèrtica. Una denúncia al poder, als polítics, als aprofitats, al primer món… Hom es demana com és que les TVs no passen aquest model de cinema cada nit. Imprescindible a les escoles, mestres. Per molts anys, Kisilu i tota la família.